MALATYA / YEŞİLYURT - Elif Nur Şeyma Dalhançer Ortaokulu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Etkinliği

Tüm Akıl ve Zeka Oyunlarında Öğrencimiz Yeşilyurt İlçe Birincisi oldu.

Kütüphane Haftası Etkinliği

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ

Ock

Öğrencilerimizle Aziz şehitlerimizin hatırasına itafen saygı duruşu akabinde İstiklal Marşı okuduk. Ardından Türkçe Öğretmenimiz önem ve farkındalık belirten konuşmasını yaptı.Değerli Öğretmenimize teşekkür ederiz.

Aziz milletimizin başı sağ olsun.

Ara

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden en çok etkilenen illerin başında gelen Malatya'da binlerce insan enkaz altında hayatını kaybetti. Kentte 2500'e yakın bina yıkılırken birçok binada ağır hasar aldı. Meydana gelen deprem sırasında ara tatil için Rize'den Malatya'ya gelen 22 yaşındaki Şeyma ikinci depremde Malatya merkezde bulunan Özpolat Apartmanında enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Güneysu Fİzik Tedavi ve Rehabilitason Yüksek Okulu son sınıf öğrencisi Şeyma Dalhançer'in ölümü aileyi yasa boğdu. Malatya'yı ziyarete gelen Başkan Recep Tayyip Erdoğan, telefonda da tekrar taziye mesajlarını acılı aileye verdi. Genç kızın kaldığı yurt odasındaki yatağına ise Yurt Müdürlüğü tarafından Türk bayrağı ve güller konularak anıldı. Şeyma'nın yurt odasına bırakılan tabloda; "Yurt Müdürlüğümüzde barınmakta olan Güneysu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksek Okulu 4. Sınıf Öğrencisi Elif Nur Şeyma Dalhançer, ülkemizde yaşanan deprem felaketi sonucu memleketi Malatya'da şehit olmuştur. Bir daha gelmeyeceğin yurdunda, uyuyamayacağın odanda seni hep hatırlıyor olacağız. Mekanın cennet, makamın ali olsun. Başımız sağ olsun."